Leuk dat je interesse hebt in onze school! Op deze speciale pagina geven we je een indruk wat Mencia voor jou kan bieden.

Welkom!

Nog even en dan is het zover. Je gaat overstappen van de basisschool naar de middelbare school. Dat is spannend, maar ook erg leuk. Wat kun je verwachten? Welke school moet je kiezen? Er zijn er zoveel. Welk advies ga je krijgen? En zo zijn er vast nog veel meer vragen. We willen je graag helpen om op deze vragen een antwoord te geven. Hieronder vind je informatie over onze school die je op weg helpt bij je keuze. Blader ook eens verder door de website om een beeld te krijgen van onze school.

 

Aanmelden op onze school

Wat leuk dat je hebt gekozen voor onze school. Om je inschrijving compleet te maken hebben we heel wat gegevens van je nodig. Door dit vooraf te doen, zal de aanmeldavond vlotter verlopen. Succes met invullen. Mocht iets onduidelijk zijn, dan helpen we je dit in orde te maken tijdens de aanmeldavond op 26 of 27 maart. Pas na deze avond is je inschrijving officieel. Heb je nog vragen, stuur dan een mail naar sandrode@mencia.nl

33[1]

Centrale aanmeldingsavonden

Datum                   Achternaam

Dinsdag 26 maart    (A t/m L)

Woensdag 27 maart (M t/m Z)

Op beide aanmeldingsavonden is de school open van 17.00 uur tot 19.00 uur.

 

Inschrijven

Om je in te schrijven, hebben we een aantal gegevens van je nodig. Als het lukt, mag je deze gegevens vooraf invullen via het aanmeldformulier. Zijn er dingen onduidelijk, of doe je dit liever met ons, dan vullen we het formulier samen in. 

  • Eén van of allebei je ouder(s), verzorger(s)
  • Een volledig ingevuld Aanmeldformulier
  • Een officieel document zoals paspoort, identiteitsbewijs of uittreksel basisadministratie persoonsgegevens waarmee zowel de ouder als de leerling zich kan legitimeren
  • Onderwijskundig rapport (als je op een Nederlandse basisschool zit, krijg je deze van je juf of meester)
  • Indien van toepassing stellen wij het zeer op prijs dat je relevante onderzoeken diagnose en rapportages (in kopie) wilt overleggen
  • Met deze informatie kunnen wij je beter ondersteunen. Bijvoorbeeld: dyslexie, dyscalculie ADHD PDD-NOS, intelligentieonderzoeken (bijv. WISC) etc.

Heel graag tot dan!

Soorten brugklas en toelatingscriteria?

Op Mencia Sandrode hebben we, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, een vmbo kader/mavo brugklas, een mavo/havo brugklas of een havo/vwo brugklas. Voor de toelating tot de verschillende brugklassen kijken we naar het schooladvies* en het plaatsingsadvies** van de basisschool. Heel soms is het nodig dat je een extra test doet.

* schooladvies: de basisschool geeft hiermee het diploma-perspectief aan.

** plaatsingsadvies: de basisschool geeft hiermee aan in welke type brugklas de leerling het beste kan starten.

Na de brugklas wordt je geplaatst in een 2e klas kader-, mavo-, havo- en/of atheneumklas. Na de 2e klas kaderberoeps ga je de bovenbouw volgen op een andere school voor vmbo kader in de door jou gewenste richting. Als je bij ons de mavo of havo gaat volgen kun je die in Zundert afsluiten met een diploma. Na de mavo kun je er voor kiezen om havo te gaan doen. Na atheneum 3 ga je die opleiding verder volgen in Breda.

Het is belangrijk dat we over de juiste informatie beschikken van de basisschool en van u als ouder. Het ene kind zal voldoende in huis hebben om het niveau in de havo-/vwoklas aan te kunnen, het andere kind zal meer gebaat zijn bij plaatsing in een klas met niveau mavo/havo of kader/mavo.

Begeleiding

Als brugklasser komt er een heleboel op je af. Maak je niet druk, we helpen je om te zorgen dat het allemaal goed gaat verlopen. Om te beginnen is er je mentor die je vanaf het begin gaat begeleiden en je goed in de gaten houdt. Daarnaast helpen de docenten van de verschillende vakken je met het aanleren van de leerstof. Mochten er problemen zijn op het gebied van bijvoorbeeld dyslexie of heb je andere hulp of ondersteuning nodig, dan kan onze ondersteuningscoördinator wat voor je betekenen. We laten je namelijk niet aan je lot over en omdat we een vrij kleine school zijn, kennen de docenten en het andere personeel je al snel. Daardoor zal je je ook snel thuis voelen op Sandrode!

Introductieweek

Een nieuwe school, een nieuwe klas, een nieuwe route van huis naar school. Voor veel leerlingen zijn al deze dingen best spannend. Om te helpen snel te wennen op school organiseren we voor de vakantie al een middag op school om al kennis te maken met je nieuwe klas en je mentor. Je mentor gaat je die middag ook vertellen hoe de eerste week na de zomervakantie eruit gaat zien. We starten de eerste week niet meteen met lessen maar met een introductieweek. We vinden het namelijk heel belangrijk dat jij je goed voelt bij je klas en de docenten. Dan komt het leren vanzelf.

Afdelingen

 

sandrodeopendagposter2024

Open Avond 1 februari 2024

Op donderdag 1 februari 2024 is er van 17.30u - 20.30u een open avond. We zien je dan graag op Mencia Sandrode!

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Mencia Sandrode? Klik snel op de klikblokken voor meer informatie.

 0162661a

Ons team

De schoolleiding van Mencia bestaat uit de directieleden en een aantal afdelingsleiders. De afdelingsleider heeft de dagelijkse leiding van de afdeling...

Bekijk ons team
schoolpleinvropwebsitesandrode

Virtuele tour

Je bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen. Wil je meteen ons gebouw bezoeken? Loop dan virtueel een rondje.

Bekijk de virtuele tour
 0162509a

Onze begeleiding

Op Mencia vinden we het belangrijk om leerlingen goed te begeleiden en daarbij die ondersteuning te bieden die ze nodig hebben, zowel op vakinhoudelijk gebied als wat betreft hun persoonlijke ontwikkeling en welbevinden. Er staat een heel team klaar om waar nodig ondersteuning te bieden

Bekijk onze begeleiding
mencia gebouw libreon

Meer weten over ons onderwijs?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je vanuit daar graag verder op weg!

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je vanuit daar graag verder op weg!