Leuk dat je interesse hebt in onze school! Op deze speciale pagina geven we je een indruk wat Mencia voor jou kan bieden.

Nieuwe leerling

Welkom!

Nog even en dan is het zover. Je gaat overstappen van de basisschool naar de middelbare school. Dat is spannend, maar ook erg leuk. Wat kun je verwachten? Welke school moet je kiezen? Er zijn er zoveel. Welk advies ga je krijgen? En zo zijn er vast nog veel meer vragen. We willen je graag helpen om op deze vragen een antwoord te geven. Hieronder vind je informatie over onze school die je op weg helpt bij je keuze. Blader ook eens verder door de website om een beeld te krijgen van onze school.

Op donderdag 1 februari 2024 is er een open avond! We zien je dan graag op Mencia Sandrode!

Aanmelden op onze school

Wat leuk dat je voor Sandrode hebt gekozen. We nodigen je uit om je officieel in te schrijven voor onze school. Omdat we persoonlijk contact belangrijk vinden, doen we de aanmeldingen bij ons op school.

Om je in te schrijven, hebben we een hoop gegevens van je nodig. Als het lukt, mag je deze gegevens vooraf invullen via dit formulier. Zijn er dingen onduidelijk, of doe je dit liever met ons, dan vullen we het formulier samen in. De officiële inschrijfavond is al geweest, dus mocht je nog interesse hebben, neem dan contact op voor het maken van een afspraak.

  • Eén van of allebei je ouder(s), verzorger(s)
  • Een volledig ingevuld Aanmeldformulier
  • Een officieel document zoals paspoort, identiteitsbewijs of uittreksel basisadministratie persoonsgegevens waarmee zowel de ouder als de leerling zich kan legitimeren
  • Onderwijskundig rapport (als je op een Nederlandse basisschool zit, krijg je deze van je juf of meester)
  • Indien van toepassing stellen wij het zeer op prijs dat je relevante onderzoeken diagnose en rapportages (in kopie) wilt overleggen
  • Met deze informatie kunnen wij je beter ondersteunen. Bijvoorbeeld: dyslexie, dyscalculie ADHD PDD-NOS, intelligentieonderzoeken (bijv. WISC) etc.

Heel graag tot dan!

Begeleiding

Als brugklasser komt er een heleboel op je af. Maak je niet druk, we helpen je om te zorgen dat het allemaal goed gaat verlopen. Om te beginnen is er je mentor die je vanaf het begin gaat begeleiden en je goed in de gaten houdt. Daarnaast helpen de docenten van de verschillende vakken je met het aanleren van de leerstof. Mochten er problemen zijn op het gebied van bijvoorbeeld dyslexie of heb je andere hulp of ondersteuning nodig, dan kan onze ondersteuningscoördinator wat voor je betekenen. We laten je namelijk niet aan je lot over en omdat we een vrij kleine school zijn, kennen de docenten en het andere personeel je al snel. Daardoor zal je je ook snel thuis voelen op Sandrode!

Introductieweek

Een nieuwe school, een nieuwe klas, een nieuwe route van huis naar school. Voor veel leerlingen zijn al deze dingen best spannend. Om te helpen snel te wennen op school organiseren we voor de vakantie al een middag op school om al kennis te maken met je nieuwe klas en je mentor. Je mentor gaat je die middag ook vertellen hoe de eerste week na de zomervakantie eruit gaat zien. We starten de eerste week niet meteen met lessen maar met een introductieweek. We vinden het namelijk heel belangrijk dat jij je goed voelt bij je klas en de docenten. Dan komt het leren vanzelf.

Afdelingen

 

 

Soorten brugklas en toelatingscriteria?

Op Mencia Sandrode hebben we, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, een vmbo kader/mavo brugklas, een mavo/havo brugklas of een havo/vwo brugklas. Voor de toelating tot de verschillende brugklassen kijken we naar het schooladvies* en het plaatsingsadvies** van de basisschool. Heel soms is het nodig dat je een extra test doet.

Brugklas kader/mavo mavo/havo havo/vwo
Schooladvies (minimaal) *

vmbo kader mavo havo
Plaatsingsadvies (minimaal)**) vmbo kader mavo havo

* schooladvies: de basisschool geeft hiermee het diploma-perspectief aan.

** plaatsingsadvies: de basisschool geeft hiermee aan in welke type brugklas de leerling het beste kan starten.

Na de brugklas wordt je geplaatst in een 2e klas kader-, mavo-, havo- en/of atheneumklas. Na de 2e klas kaderberoeps ga je de bovenbouw volgen op een andere school voor vmbo kader in de door jou gewenste richting. Als je bij ons de mavo of havo gaat volgen kun je die in Zundert afsluiten met een diploma. Na de mavo kun je er voor kiezen om havo te gaan doen. Na atheneum 3 ga je die opleiding verder volgen in Breda.

Het is belangrijk dat we over de juiste informatie beschikken van de basisschool en van u als ouder. Het ene kind zal voldoende in huis hebben om het niveau in de havo-/vwoklas aan te kunnen, het andere kind zal meer gebaat zijn bij plaatsing in een klas met niveau mavo/havo of kader/mavo.

Sfeer proeven

Zit jij in groep 8 en wil je weten of Mencia Sandrode iets is voor jou? Op woensdag 15, 22 en 29 november worden er verschillende activiteiten georganiseerd op Sandrode zodat je kunt ervaren hoe de sfeer is.

Kom jij ook "proeven" van de sfeer, het gebouw en nog veel meer... Je kunt een keuze maken uit één van de activiteiten! Geef je snel op want het aantal plaatsen is beperkt! Inschrijven kan via dit formulier.

Update27/10/'23
Vanwege de grote belangstelling is er een extra workshop Heel Sandrode Bakt op woensdag 22 november.

Vragen of problemen met het invullen van het formulier? Mailen kan naar mvdbroek@mencia.nl

informatieavond

Informatieavond Woensdag 13 december

Op woensdagavond 13 december vindt er een informatieavond plaats voor groep 7 en 8 leerlingen en hun ouders/verzorgers.

Tijdens deze avond krijgt u meer infomartie over onze school, maar vooral over de brugklas. Er zijn twee rondes. De informatie die gegeven wordt, is hetzelfde. 
ronde 1 start om 18.30u

ronde 2 start om 19.45u

 

Aanmelden kan via dit formulier.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Mencia Sandrode? Klik snel op de klikblokken voor meer informatie.

 0162661a

Ons team

De schoolleiding van Mencia bestaat uit de directieleden en een aantal afdelingsleiders. De afdelingsleider heeft de dagelijkse leiding van de afdeling...

Bekijk ons team
schoolpleinvropwebsitesandrode

Virtuele tour

Je bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen. Wil je meteen ons gebouw bezoeken? Loop dan virtueel een rondje.

Bekijk de virtuele tour
 0162509a

Onze begeleiding

Op Mencia vinden we het belangrijk om leerlingen goed te begeleiden en daarbij die ondersteuning te bieden die ze nodig hebben, zowel op vakinhoudelijk gebied als wat betreft hun persoonlijke ontwikkeling en welbevinden. Er staat een heel team klaar om waar nodig ondersteuning te bieden

Bekijk onze begeleiding
mencia gebouw libreon

Meer weten over ons onderwijs?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je vanuit daar graag verder op weg!

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je vanuit daar graag verder op weg!